In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natte Neuzen Sup-Canitrail Achterhoek

9 oktober 2022 @ 08:00 - 17:00

Op 9 oktober 2022 kunnen liefhebbers van het suppen en trailen met de hond meedoen aan de eerste Natte Neuzen Sup-Canitrail in Nederland; een kleinschalig evenement georganiseerd door Canitrail NL in samenwerking met Dogsurvival Achterhoek op het terrein van Markant Outdoorcentrum in Braamt en het door Natuurmonumenten beheerde natuurgebied Montferland.

Canitrail route
De Canitrail route die je ook wandelend mag afleggen is een pittige route van circa 8-9km langs onder andere uitzichtpunt de Kale Jacob en over de hoogste natuurlijke top in het Montferland, de Hettenheuvel. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om een kortere route te lopen. Deze gaat niet over deze Montferlandse toppen.

Hondensup
Als je nog nooit hebt gesupt, dan raden wij je aan om eerst een suples en/of een hondensup workshop te volgen voordat jullie meedoen aan deze bijzondere uitdaging. Gebruik de komende zomerperiode om het suppen met je hond goed onder de knie te krijgen. Tijdens een suples leren zowel je hond als jezelf goed balans te houden op zo’n wiebelig paddle board waarop de gewichtsverdeling constant veranderd.
Let op: Voordat je met je hond gaat suppen moet deze de basiscommando’s al wel goed kennen.

 

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Meer info over de Sup-Canitrail vind je op de website

Gegevens

Datum:
9 oktober 2022
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://canitrail.nl/natte-neuzen-trails-2022/sup-canitrail-achterhoek-2022/

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com

Locatie

Markant Outdoorcentrum
Gildeweg 7
Braamt, 7047 AR Nederland
+ Google Maps
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
9 oktober 2022
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://canitrail.nl/natte-neuzen-trails-2022/sup-canitrail-achterhoek-2022/

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com

Locatie

Markant Outdoorcentrum
Gildeweg 7
Braamt, 7047 AR Nederland
+ Google Maps