In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natte Neuzen Trail Kootwijk

26 maart 2022 @ 08:00 - 27 maart 2022 @ 15:00

In het Woeste Hart van de Veluwe ligt Boswachterij Kootwijk. De boswachterij Kootwijk (ca. 3600 ha) kent het grootste stuifzandgebied van West-Europa, de Sahara van de Lage Landen. Het natuurreservaat Kootwijkerzand strekt zich uit over het westelijke gedeelte van de Veluwe en is in één oogopslag direct uniek te noemen: grillige vliegdennen spatten uit een bijna post-apocalyptisch zandlandschap, dat door flinke windstoten golvend en geribbeld gevormd is. Het kleine dorpje Kootwijk ligt te midden van al het zand en het gelijknamige dorpje Radio Kootwijk, bekend om de bijzondere architectuur, ligt aan de oostkant van het zandgebied.
Overal in het natuurreservaat vind je eeuwenoude bossen, glooiende heidevelden en door wind gevormde zandduinen: een prachtige omgeving die typerend is voor de Veluwe. Hier kun je in de vroege ochtend en late avond vooral in het voorjaar veel edelherten, roofvogels en wilde zwijnen spotten.

In Boswachterij Kootwijk heeft Saskia de Weerd de mooiste paadjes, single tracks en uitdagende heuveltjes gevonden en in een aantal mooie routes verwerkt.

Afstanden waarvoor je je kunt opgeven zijn:
* 25-30km
* 20-23km
* 15-18km
* 12-15km
* 8-10km
* 5-6km Snuffel

Meer info volgt.

Inschrijving is geopend via: https://inschrijven.nl/form/2022032650411-nl

Gegevens

Begin:
26 maart 2022 @ 08:00
Einde:
27 maart 2022 @ 15:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Begin:
26 maart 2022 @ 08:00
Einde:
27 maart 2022 @ 15:00
Evenement Categorie:

Organisator

Canitrail NL
E-mail
canitrailnl@gmail.com