In de kalender kennen we 2 categorieën Canitrails en de Natte Neuzen Trails.

  • Canitrails: Een trail die alleen voor honden en hun handlers worden georganiseerd, waarbij het belang van de hond vooropstaat.
  • Natte Neuzen Canitrails: De Canitrails georganiseerd door Canitrail.NL hebben een uniek en herkenbaar concept. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is, er individueel of in kleine groepen minimaal 1 en maximaal 5 minuten wordt gestart, de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden, dat er gele linten en gele zones zijn ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben en dat er Dogwatchers zijn.
  • Trails – honden zijn toegestaan: Ook reguliere trailorganisatoren stellen hun evenement beschikbaar voor canitrailers. Soms is er een aparte start voor canitrailers ingericht. Soms sluit je gewoon achteraan. Je hond is ondergeschikt aan de trailers.
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dark Sky Trail Lauwersmeer

2 maart @ 19:00 - 22:00

In officieel een van de donkerste gebieden van Europa organiseert Steenbok Sport ween geweldig canitrail, trailrun en wandelevenement!

Wanneer: Zaterdag 2 maart 2024
Starttijd Canitrailers: 19:00
Starttijd Trailrunners: 19:30
Starttijd Wandelaars: 20:00

Trailrunners en Canitrailers  rennen een afstand van circa 12 kilometer, deze tocht duurt ongeveer twee uur

 

Waarom zijn de tijden langer dan normaal? Omdat je in het donker gaat lopen/rennen waardoor je goed op je omgeving moet letten. Hoofdverlichting mag wel mee, maar niet gebruikt worden op grote delen van de unieke route.

Bij de finish staat er gezelligheid, warme snack en een drankje voor je klaar.

 

Inschrijven kan via inschrijven.nl

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *