Dogs – Endurance – Trails

Canitrail.NL

Canitrail.NL is ontstaan vanuit de behoefte om met je grootste vriend, je trouwe viervoeter, lange afstanden in de natuur over technisch lastig terrein te kunnen hardlopen, waarbij de nadruk nu eens niet ligt bij tijd of snelheid, maar bij ontspanning en beleving. Een visie op trailen/ canitrailen die Dorethea Bil en Selina Oldenburg-Jeuring graag binnen Nederland wilden uitdragen.
– Dorethea Bil, ultratrailster/ canitrailster, gecertificeerd hardloop – en trailrunning trainster bij de Atletiekunie, Blackroll trainster, Yoga4Runners docente en Honden Fitness trainster
– Selina Oldenburg-Jeuring, trailster/ canitrailster en bevoegd sportcoördinator niveau 4

Canitrailen

Canitrailen is het samen beleven en genieten van het hardlopen in de natuur (=trailen) waarbij het uithoudings – en doorzettingsvermogen van baas en hond worden getest. Doordat mens en hond aan elkaar verbonden zijn kan het team dankzij een optimale samenwerking tussen mens en dier onder allerlei wisselende omstandigheden heel wat kilometers samenwerken, natuurlijke hindernissen nemen, hoogtemeters pakken en single tracks overwinnen. En dit alles is altijd zonder tijd- en prestatiedruk.
Canitrailen is avontuurlijk, laagdrempelig en een van de minst blessuregevoelige sporten voor de hond.
Canitrailen is maatwerk, persoonlijk en gewoon erg leuk om samen te doen.
Canitrailen staat voor samen hardlopen in de natuur, samen grenzen verleggen, samen op avontuur, samen conditie opbouwen en goed voor elkaar zorgen.

Natte Neuzen CaniTrails

De Natte Neuzen Trails zijn kleinschalige trails waarbij de hond centraal staat. Ze staan voor vrijheid, avontuur, uitdaging, een band opbouwen met je hond, sportief genieten van de natuur over een onverhard parcours, door modder en plassen, over brede en smalle paden, boomwortels en zachte naalden, met de nodige hoogtemeters en technisch afdalingen. Het parcours is altijd hondvriendelijk, de parkeerplaats is vlakbij de start/finish, de organisatie is geheel hond-gericht en de deelnemers hebben allemaal een hond. De afstanden variëren tussen de 7,5 km en 50 km.

Artikelen-Informatie-Blogs