Van 0 naar 5km Canitrailen voor absolute Beginners

Aan het begin van het nieuwe Canitrail seizoen bieden we voor het eerst een nieuwe cursus aan met de titel ” Van 0km naar 5km Canitrail” voor de absoluut niet geoefende Beginners zonder basisconditie die heel graag willen gaan hardlopen met hun hond. Want waar moet je beginnen? Hoe pak je dat aan? En waar moet je op letten?
Deze cursus is dus NIET opgezet voor trailers/ hardlopers die al zelf goed getraind zijn en willen beginnen met het canitrailen met hun hond. Dat vereist echt een hele andere opbouw waar deze cursus niet voor bedoeld is.
c
WAT?
Als je de vraag op social media stelt: “Hoe kan ik verantwoord beginnen met het hardlopen met mijn hond? ” dan krijg je allerlei antwoorden …maar wie ziet dan of jullie het goed doen? Hoe bouw je jullie belastbaarheid op? Waar moet je op letten voor een verantwoorde trainingsopbouw?

Op die vraag komt nu een antwoord…want in 7 weken bouw je geleidelijk samen met je hond jullie conditie en belastbaarheid op onder professionele begeleiding van Dorethea Bil, gecertificeerd hardloop-trail- en canitrailtrainer, naar een doel, namelijk de 5km Natte Neuzen Trail Rosendael op 5 november 2023.
c
HOE?
Je ontvangt een trainingsschema voor 3 keer trainen in de week waarvan er 2 trainingsmomenten met je hond onder begeleiding zijn op woensdag- en zaterdagmiddag en 1 training doe je op maandag in je eigen tijd met of zonder hond. Je krijgt ‘huiswerk’ mee en dat kan variëren van balansoefeningen tot versterkende oefeningen voor mens en hond die je thuis kunt doen.

Na afloop van deze cursus kun je de 5km Natte Neuzen Trail Rosendael afleggen. De opzet is niet zoals op de weg dat je 5km non-stop achter elkaar kunt hardlopen. Bij het Canitrailen staat het samenwerken met je hond centraal, kun je vanwege de wisselende ondergrond en hoogtemeters hardlopen en wandelen vloeiend met elkaar afwisselen. Geleidelijk bouwen we jullie conditie en belastbaarheid op met extra aandacht voor het versterken van de core stability voor mens en hond. We werken aan het beter leren begrijpen van de signalen van je hond en aan jullie samenwerking om technisch het maximale uit jullie samenwerking te halen.
c
DOOR WIE?
De trainingen worden gegeven door de Atletiekunie gecertificeerd en gekwalificeerde hardloop-en trailrunningtrainer Dorethea Bil die zich in Amerika heeft gespecialiseerd in het hardlopen volgens de Chirunning methode voor hardlopers, trailers en canitrailers bij Chirunning Master Danny Dreyer. Dankzij overige opleidingen tot onder andere Yoga4Runners – en  Blackroll Fascia Fitness trainer heeft Dorethea zich als hardloop-en trailrunningtrainer ontwikkeld tot expert op het gebied van het verbeteren van de neuromusculaire coördinatie en loopefficiency.

Na het oprichten van Canitrail.NL en het organiseren van de eerste Natte Neuzen Trails in Nederland is Dorethea eind 2016 begonnen met het geven van trainingen voor Canitrailers. Als Canitrailtrainer heeft ze zich verder verdiept in de fysieke en emotionele ontwikkeling van de hond als atleet. Heeft ze de opleiding tot Basis Fitness trainer voor honden gevolgd, en tevens de workshops gevolgd over de warming up & cooling down, over het gangwerk en basisprincipes van een verantwoorde trainingsopbouw bij de Martin Gaus Academie, het Fit Dog Program en de K9 Sports Strengthening Program. Verdiepingen gehaald via o.a. lezingen in binnen-en buitenland over het roedelgedrag, dominantie, reactiviteit, de emotionele belevingswereld van de hond en pijnherkenning bij o.a. Monique Bladder, Hondenlot, Martin Gaus Academie en K9 Trail Time.

Canitrailen is namelijk meer als gewoon een eindje hardlopen met je hond…en toch ook weer niet als je weet wat je doet en waarom je het doet.

c
WANNEER?
De begeleidde “0km tot 5km Canitrail” cursus begint in de week van 18 september en eindigt op 5 november 2023. De begeleidde trainingsmomenten zijn op woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur en zaterdagmiddag van 16:00-17:00 uur in de bosrijke omgeving van Rozendaal (bij Arnhem), Velp (GLD) en Rheden.
Kun je een dag niet? Geen nood; je ontvangt sowieso het huiswerk van die week zodat je altijd bij kunt blijven. Deze cursus is niet op afstand te volgen, omdat dan de fysieke trainingsmomenten ontbreken en de trainer jullie in het proces dan onvoldoende kan volgen.
c
TRAININGSDATA
Week 1 Woensdag
Zaterdag
20 september 16:00-17:00
23 september 16:00-17:00
Week 2 Woensdag
Zaterdag
27 september 16:00-17:00
30 september 16:00-17:00
Week 3 Woensdag
Zaterdag
04 oktober 16:00-17:00
07 oktober 18:00-19:00
Week 4 Woensdag
Zaterdag
11 oktober 16:00-17:00
14 oktober 16:00-17:00
Week 5 Woensdag
Zaterdag
18 oktober 16:00-17:00
21 oktober 16:00-17:00
Week 6 Woensdag
Zaterdag
25 oktober 16:00-17:00
28 oktober 16:00-17:00
Week 7 Woensdag
Zaterdag
Zondag
1 november 16:00-17:00
4 november 07:30-08:30 parcoursverkenning NNT
5 november 09:30-10:00 Start Natte Neuzen Trail Rosendael 5km
c
KOSTEN?
Voor het totale pakket betaal je €95,00.
Hierin zitten 14 begeleidde canitrail-groeps-trainingen en 7 huiswerktrainingen inclusief het kunnen testen/ gebruiken van diverse Canitrail materialen, deelname aan de NNT Rosendael 5km, korting op trailschoenen bij Run2Day Arnhem + korting op aanschaf canitrailmateriaal en uiteraard de thee als afsluiting van de training.

In de planning ligt tevens een kennismaking met de hondensportmassage van Saskia de Weerd en de sportcheck van de osteopaat Diana Soijo.
c
INTERESSE ?
Wil je met je hond in 7 weken vanaf “0km” opbouwen naar een “5km” Natte Neuzen Trail? De leeftijd van de hond waarmee je deze cursus kunt beginnen is afhankelijk van het ras, het gewicht en de grootte van je hond. Bij sommige rassen zijn nu eenmaal de groeischijven al eerder gesloten als bij andere rassen. En sommige honden zijn er mentaal eerder klaar voor als andere honden. Aangezien het Canitrailen een mooie rechtlijnige beweging is, is deze sport ook minder belastend als bijvoorbeeld agility, flyball of zelfs als het gooien met een bal. Het is dus echt maatwerk.

Stuur een mailtje naar canitrailnl@gmail.com en ontvang het inschrijfformulier. Na het retourneren van het inschrijfformulier en betaling van het lesgeld is de inschrijving definitief.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *