Virtuele Natte Neuzen Challenge

Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart-en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan.

Vanwege de verscherpte maatregelen om verspreiding van het Corona Virus in te perken zijn alle evenementen en samenkomsten tot in ieder geval 1 juni verboden. Ook samenscholing van meer dan 3 personen is verboden tot 6 april. Buiten bewegen, je hond uit laten en vooral de combinatie van beiden kan gelukkig nog wel. Maar dan wel het liefst ergens bij jullie in de buurt en op minimaal 1,5 meter van elkaar.

Helaas kunnen we als canitrailers niet meer fysiek met elkaar samen hardlopen door de natuur… Alle Natte Neuzen Trails en overige Canitrails zijn afgelast of verschoven naar een andere datum. En wat missen we deze bijzondere momenten met elkaar.

Social Distance en toch samen kunnen canitrailen…hoe doe je dat?

Dorethea Bil van Canitrail.NL is met deze vraag aan de slag gegaan en heeft zich vooral gericht op datgene wat positief is, wat kan verbinden, wat ons kan samenbrengen en wat vooral bedoelt is als een fijn moment in een moeilijke periode…Op 29 maart resulteerde dat in de Natte Neuzen Corona Challenge. Een virtuele Natte Neuzen Trail op afstand bij jou in de buurt die meetelde als onderdeel van de Natte Neuzen Kanjer en als dusdanig ook wordt meegenomen op de reuze medaille die aan het eind van het seizoen 2019-2020 zal worden uitgereikt.

Deelnemers deelden massaal hun route, hun foto’s en hun ervaring. Wat een positieve energie gaf dat…Dit vroeg om een vervolg. En die kwam er in de vorm van de Natte Neuzen Paas Trail Challenge. Een uitdaging om 5 dagen lang 5 verschillende afstanden te canitrailen/ wandelen of wandel/trailen vanaf 8 april tot en met 1ste Paasdag 12 april 2020. Vijf dagen achter elkaar…dat is niet niks.

Hoe gaat het met de hondjes?
Hoe gaat het met hun baasjes?

Wij volgen ze in de speciaal voor deze Challenge opgezette Natte Neuzen Paas Trail Community op Facebook🙂
En na dag 1 zijn de foto’s, verhalen en routes van alle deelnemers in hun eigen omgeving overweldigend.
Hoe ontzettend leuk is het om elkaar te volgen, enthousiasmeren, samen te lachen en vooral samen te genieten…Alleen en toch Samen…zo kan het ook 🙂

XXX Dorethea

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *